Besøkssenter våtmark - Lista
Norsk Engelsk
Bare på norsk Bare på norsk

Nyheter
Besøkssenteret
Ramsar
Norske besøksentre
Natursekken

Lokaliteter
Kyst
Fuglevika
Kviljoodden
Lista fyr
Lomsebukta
Nordhasselvika
Tjørveneset
Innland
Havnehagen
Sellegrod
Straumen
Våtmark
Hanangervann
Kråkenesvann
Nesheimvann

Kyststien
Overnatting
Farsund Fjordhotell
Farsund Resort
Fyrferie på Lista
Kviljo hytteutleie
Lista Flypark
Lomsesanden
Nordstranda Camping
Stave Gård
Siste 5 på siden
  Naturen vender tilbake - rewilding
  Vipa er tilbake!
  Nytt liv i våtmarkene
  Fuglefestival 26.-28.aug. PROGRAM
  Film fra arbeidet med Slevdalsvann

Nyheter fra NOF
Legg ned arbeidet ved...
Forvaltningsplaner for...
Jakten på en helhetlig og...
Fikk ikke Stortinget med på...
Åkerriksespill i sommernatta!
Nei til mer landbasert...
Med Fugleteltet på...
Fuglenes dag på Naturhuset,...

E-mail


Fuglefestival 26.-28.aug. PROGRAM
Av Oskar Kenneth Bjørnstad 25.08.2016 kl. 13:22 - Endret 25.08.2016 kl. 13:23

Helgen 26. til 28. august feirer Lista fuglestasjon LISTA FUGLEFESTIVAL med fest og aktiviteter hele helgen! Fredag kveld og lørdag er tilbudet tilpasset de mest fugleinteresserte med quiz, x-maraton og middag med konkurranse, foredrag og pub. Søndag er dagen med spesielt familiefokus på Lista Fyr.

Under familiesøndagen blir det omvisning med ringmerking, fuglekikking og barna kan bygge en fuglekasse sammen med foreldre. Det blir marked og salg av kafé- og grillmat. Trond Berg fra NRKs naturredaksjon er invitert gjest som vil holde foredrag på Fyret om NRKs "fuglefjellet" programserie.

Årets fuglefestival er et samarbeid mellom NOF Lista Fuglestasjon og Besøkssenter våtmark Lista, og bygger på de positive erfaringene vi hadde med Lista Fuglestasjons Jubileumshelg (25 år) i fjor. Mange var positive og sa de ville komme igjen om vi fikk til noe lignende igjen, så nå prøver vi!

Årets festivalarrangement er litt mer beskjedent enn fjorårets jubileum, derimot er vi nesten helt sikre på at hovedattraksjonen, selve fugletrekket, blir minst like bra om fjoråret! Med en liten porsjon forbehold om vær osv. kan vi presentere følgende program:

Foreløpig program for helgen

Fredag 26.august

Fuglepub med Quiz, Nordberg Fort - kl 19:00
Det varmes opp til lørdagens fugle-x-maraton med sosial treff og uformell spørrelek for fuglekjennere. Inntil 4 personer pr.lag. Jan Erik Røer er Quizmaster.


Lørdag 27.august

Lista Fugle x-maraton (Bird Race) - kl 06:00 - 18:00
- Lagkonkurranse Lista rundt. Se flest mulig arter i Farsund Kommune. Inntil 4 personer pr. lag. Vi vurderer kritisk alle observasjoner! Praktisk del av det uoffisielle norgesmesterskapet i fuglekikking. (Påmelding 50 kr pr. person på laget. Send e-post med deltakere til post@listafuglestasjon.no)

Maratonmiddag kl.19:30
- Middag på Nordberg Fort. - 1 rett med brød (fiskesuppe eller lapskaus) og dessert. (Påmelding 160 kr inkl. middag. Send e-post til post@listafuglestasjon.no)

Foredrag kl 20:30 - 21:30 "Sjøfugl på skjermen"
- NRK Naturs Trond Berg om TV-satsingen fra fuglefjellet.

Fuglepub med kåringer, Nordberg Fort – kl.21:30
- Tellekonkurranse, spørsmål og deretter kåring av Norgesmester i fuglekikking.
Jonas Langbråten stiller rare, ekle eller vanskelige spørsmål for å kåre en vinnerperson blant de tre beste lagene fra fugle-x-maraton. Vinneren får gavekort på kr. 3000 fra Natur og Fritid!! Smågaver til røkla. - Puben på Nordberg Fort.
God stemning i Fyrhagen under fjorårets festival. Foto Jan Erik Røer


Søndag 28.august - Publikumsdag

Ringmerking og omvisning- kl 08:30 - 09:30 – 10:30
- Ringmerkingsomvisning hver hele time fra kl.08:30 til kl 10:30. Se hvordan merkingen foregår. Få fuglene på nært hold. Kaffe i informasjonssenteret.

Foredrag med NRK Naturs Trond Berg i Galleriet kl 12:00 - 13:00
- NRK-stunt i fuglefjellet. Trond Berg har med opptak og forteller om "live-sjøfugl-sendingene" som gikk på TV i sommer.

Fugleaktiviteter for barn og begynnere 12:00 - 13:00 - 14:00
- Barn fra ca. 5 år. Bygg og mal en fuglekasse med dine foreldre, søsken eller besteforeldre. Vi har materialer og gir dere instruksjon! Antall deltagere per kurs er 10 stykker. Pris per deltaker er 100 kroner - prisen inkluderer instruksjon, materiell, maling og ferdig fuglekasse. Påmelding på telefon Lista fyr 906 12 688 (fra kl.10:00 til kl. 18:00)

Fugle- og sommermarked 12:00 - 17:00
- SOMMERMARKED i Gallerihagen ute på Lista fyr.
Her vil det bli salg av fine håndlagde produkter, mat og mye annet fint. Her tas kun kontanter.

- Natur og Fritid, Lista Fuglestasjons egen butikk tar med produkter til Fyret!

- Lista Lam kommer med lokal produsert mat til grillen!

- Åpent fyr og besøkssenter der du får kjøpt, kaffe, svele, is og brus!


Trond Berg fra NRK natur er Festivalens spesialinviterte gjest. Han holder foredrag om sendingene fra fuglefjellet som ble vist på NRK i sommer.Det blir anledning til å være med på ringmerking og flere andre aktiviteter på søndag for barn.


For at barna skal lære hvordan ringmerking gjøres uten at levende fugler tar skade, får de prøve å ta ut plysjfugler av nettet.


Grillmaten gikk unna under fjorårsjubileet, men vi bytter allikevel ut folk fra fuglestasjonen og overlater i år grillingen til Lista Lam og lokal mat.


Vi kårer ny mester i Fuglekikking i år, da er det ikke nok å bare være god i felt eller kunne skjelne sjeldne ulike fuglearter, kanskje det blir telle konkurranse i år også. Hvem vet? Klaus nederst til høyre i bildet er tittelforsvarer og ser garantert forskjell på trekløveret med svaler øverst på siden.